Pirmie divi Supernova 2018 finālisti – Liene Greifāne un Edgars Kreilis

2018.gada 3. februāra vakarā norisinājās pirmais Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2018 pusfināls, kurā noskaidrojās pirmie divi finālisti.

Pirmie divi Supernova 2018 finālisti – Liene Greifāne un Edgars Kreilis
Komentāri[2] Bilžu galerija[68] 04.02.2018 22:31

2018.gada 3. februāra vakarā norisinājās pirmais Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2018 pusfināls, kurā noskaidrojās pirmie divi finālisti. Cīņu par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē turpinās Liene Greifāne unEdgars Kreilis. Uz skatuves pirmajā pusfinālā kāpa arī Katrīna Gupalo and the Black Birds, Rahu The Fool, DVINES, Agnese Stengrevics un grupa Sudden Lights. Supernova vadītāju lomās pirmo reizi iejutās pieredzējusī TV dīva Dagmāra Legante un dziedātājs Justs Sirmais.

Dziesmas un priekšnesumus pirmajā pusfinālā vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Latvijas Radio 5 Pieci.lv mūzikas redaktors un šī gada konkursa žūrijas vadītājs Rūdolfs Budze (DJ Rudd), mūziķe un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe–Paškeviča, komponists Jānis Lūsēns un Supernova iepriekšējās sezonas uzvarētāja, grupas Triana Park soliste Agnese Rakovska.

Vērtējot Lienes Greifānes priekšnesumu, Jolanta Gulbe–Paškeviča atzina, ka lielu lomu spēlē dziedātājas skatuves pieredze. “Dziesma ir diezgan lipīga un vokāls – galvastiesu pārāks par visu iepriekš dzirdēto,” viņa sacīja. Arī Jānis Lūsēns piekrita, ka pieredze dara savu un Greifāne uz konkursa skatuves izskatījusies pārliecinoši. Tikmēr Agnese Rakovska slavēja Lienes vokālu un enerģiju, nodēvējot mūziķi par konkursa smagsvaru. “Man bija zosāda! Dziesma attaisno tevi kā sava ceļa gājēju, kurai ir vienalga, ko domā citi. Žūrijas vadītājs DJRudd atzina, ka Lienes Greifānes dziesma bijusi “bez brāķiem”. “Es pat sāku dīvaini justies, ka man tiešām sāk patikt šī dziesma,” viņš piebilda.

Otru pirmā pusfināla uzvarētāju Edgaru Kreili žūrijas locekle Jolanta Gulbe–Paškeviča slavēja par spilgtu priekšnesumu un atzina, ka mūziķis labi aizpildīja skatuvi, neskatoties uz to, ka uzstājās viens. Žūrijas vadītājs DJ Rudd atzina, ka Kreilim izdevusies jaudīga popdziesma, tomēr kritizēja mūziķi par akcentu un gramatikas kļūdām dziesmas tekstā. Jānis Lūsēns atzina, ka beidzot sajutis to, ko gaidījis visu vakaru – spēcīgu enerģiju un pārliecību. Tikmēr allaž stilīgā Agnese Rakovska veltīja kritiskus vārdus Edgara Kreiļa skatuves tēlam, iesakot piesaistīt stilistu. “Jocīgi, ka uz tik lielas, skaistas skatuves kāpj tik vienkāršā ielas apģērbā – tu varētu izskatīties labāk,” viņa sacīja. “Deju kustības šķita nedaudz stīvas. Esi dabiskāks!” – vērtēja Rakovska, uzteicot Edgara Kreiļa smaidu un atraisītību.

Uzvarētāji tika noteikti, apkopojot balsošanas rezultātus, ko veidoja skatītāju balsojums pa tālruni un sūtot īsziņu, balsojums Supernova mājas lapā, unikālie dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas platformā Spotify, kā arī žūrijas vērtējums. Papildu informācija par rezultātu apkopošanu un uzvarētāju noteikšanas kārtību atrodama konkursa balsošanas nolikumā: http://supernova.lsm.lv/lv/balsoshanas-nolikums/

Sociālo mediju lietotāju viedoklis atšķiras: Greifāni kritizē, slavē citus

Paralēli TV tiešraidei sabiedrisko mediju portālā LSM.lv noritēja Supernova 2018 alternatīvā tiešraide, kuru komentēja mūzikas eksperts Toms Grēviņš un Eirovīzijas entuziasts Edgars Bāliņš, piedaloties arī YouTube zvaigznei Evelīnai Pārkerei un modes ekspertsJaroslavam Barišņikovam. Sociālajos medijos pozitīvas atsauksmes izpelnījās grupa Sudden Lights, kurus daudzi novērtēja kā pirmā pusfināla galveno atklājumu, kā arī Edgara Kreiļa priekšnesums, kuru daudzi salīdzināja ar Justu un Markus Rivu. Kritiskāki vārdi tika veltīti Lienei Greifānei unKatrīnai Gupalo. Sociālo mediju lietotājiem nepatika Greifānes skatuves tērpa izvēle, savukārt Katrīnai Gupalo dziesmu novērtēja kā neatbilstošu Eirovīzijas formātam.

Nākamnedēļ, 10. februārī, Supernova 2. pusfinālā piedalīsies Hypnotic, MADARA, Markus Riva, In My Head, RITVARS, Monta un RIGA Raggae, bet trešajā pusfinālā 17. februārī - Jenny May, Ed Rallidae, Katrine Lukins, Lauris Valters, MIONIA, Kris & Oz, kā arī Laura Rizzotto.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapa: 1 no 2

Pēdejais komentārs

Lasīt visus komentārus [2] ››
irena 07.02.2018 09:46
Malacis EDGAR ,es par tevi.

Citi Iesaka

Citi Raksti

Paparacci.lv

Jaunākās

TOP 5

VIDEO

seko mums ›› VIPi.tv draugiem.lv VIPi.tv facebook VIPi.tv twitter VIPi.tv rss