Latvijas Televīzijas tiešraidē labāko Eiropas amatierkoru cīņas

Sestdien, 22. jūlijā, plkst.21 visus skatītājus aicinām pie televīzijas ekrāniem, lai LTV1 ēterā tiešraidē no "Arēna Rīga" vērotu labāko Eiropas amatierkoru cīņu par uzvaru jaunajā konkursā “Eirovīzijas gada koris 2017”.

Latvijas Televīzijas tiešraidē labāko Eiropas amatierkoru cīņas
Komentāri 20.07.2017 12:28

Sestdien, 22. jūlijā, plkst.21 visus skatītājus aicinām pie televīzijas ekrāniem, lai LTV1 ēterā tiešraidē no "Arēna Rīga" vērotu labāko Eiropas amatierkoru cīņu par uzvaru jaunajā konkursā “Eirovīzijas gada koris 2017”.

"Iecere rīkot Eirovīzijas konkursu amatierkoriem radās jau pēc koncerta "Dzimuši Rīgā" 2014. gadā, kad saņēmām lielas uzslavas. Tomēr ideju par Eirovīzijas koru konkursu starptautiskās organizācijās un padomēs nācās aizstāvēt pat vairākkārt. Latvijas Televīzijai ir liels gods, bet reizē arī tikpat liela atbildība nodrošināt šī unikālā konkursa sekmīgu pārraidi visā Eiropā. Kopā ar sadarbības partneriem gatavošanās šim notikumam Latvijas Televīzijas radošajai un tehniskajai komandai bijis liels izaicinājums un neatsverama pieredze. Man ir gandarījums, ka mums uztic un mēs varam nodrošināt pasaules līmeņa pasākumus. Aicinu ikvienu tiešraidē Latvijas Televīzijā atbalstīt savus favorītus," uzsver konkursa “Eirovīzijas gada koris 2017” atbildīgā producente un LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Latviju šajā lielajā notikumā pārstāvēs Jelgavas meiteņu koris “Spīgo”, bet kordziedāšanas prasmi konkursā demonstrēs labākie amatieru kori no vēl astoņām Eiropas valstīm: Austrijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Vācijas, Ungārijas, Slovēnijas un Velsas (Lielbritānija). Dalībniekus izraudzījās katras valsts sabiedriskā televīzija, bet Velsā un Latvijā notika nacionālie atlases konkursi.

Konkurss īpašs ne tikai ar tā dalībniekiem, bet arī vadītājiem un žūriju. Konkursu vadīs "Grammy" balvas laureāts komponists Ēriks Vitekers (Eric Whitacre) un LTV kultūras raidījumu vadītāja Eva Johansone.

Tikmēr dalībnieku sniegumu vērtēs augsta līmeņa žūrija: britu komponists Džons Raters (John Rutter), Latvijas mecosoprāns Elīna Garanča un šveiciešu diriģents Nikolass Finks (Nicolas Fink). Uzvarētājs saņems "Eirovīzijas gada koris 2017" titulu un Rīgas Domes naudas balvu.

"Man vissvarīgākais ir, lai mani kora priekšnesums uzrunā kā klausītāju, lai aizrauj, liek aizdomāties, sajust "lidojumu", bet tai pat laikā tas būtu profesionāli nostrādāts. Mūsdienās ļoti svarīga ir aura un harizma, tas visvairāk arī paliek atmiņā," uzsver žūrijas pārstāve E.Garanča.

Ikvienam interesentam būs iespēja ne tikai pie televīzijas ekrāniem, bet arī klātienē sekot līdzi koru sacensībai - "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv notiek biļešu tirdzniecība uz konkursu.

Konkursu "Eirovīzijas gada koris 2017" rīko Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU), vācu kultūras organizācija INTERKULTUR, Latvijas Televīzija un Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (LIVE RIGA).

Tikmēr atgādinām, ka arī šo piektdien kopā ar sabiedrisko mediju portālu "Lsm.lv" izvēlēsimies elpu aizraujošākos video, kas augšupielādēti īpašajā, konkursa mākslinieciskajai idejai veltītajā vietnē www.vienaelpa.lv. To autori saņems divus ielūgumus uz pirmo koru Eirovīziju.

Lai mājaslapā www.vienaelpa.lv ievietotu video, tās apmeklētājiem jāautorizējas ar kādu no piedāvātajām iespējām. Savukārt ievietotie video visiem būs redzami pēc to apstiprināšanas. Mājaslapas nosaukums angļu valodā ir www.breathingtogether.eu.

Citi Iesaka

Citi Raksti

Paparacci.lv

Jaunākās

TOP 5

VIDEO

seko mums ›› VIPi.tv draugiem.lv VIPi.tv facebook VIPi.tv twitter VIPi.tv rss