Krieviju saniknojusi Ukrainas Eirovīzijas dziesma

Krieviju sadusmojusi Ukrainas pārstāve Eirovīzijas dziesmu festivālā - Krimas tatāru dziedātāja Džamala, kuras dziesmu uzskata par uzbrukumu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Krieviju saniknojusi Ukrainas Eirovīzijas dziesma
Komentāri Bilžu galerija[10] 07.05.2016 23:48
Krieviju sadusmojusi Ukrainas pārstāve Eirovīzijas dziesmu festivālā - Krimas tatāru dziedātāja Džamala, kuras dziesmu uzskata par uzbrukumu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Džamalas dziesma «1944» attiecas uz gadu, kad Krimas tatāri tika deportēti no savas dzimtenes uz Vidusāziju. Daudzi no viņiem nomira brauciena laikā vai nomira no bada neauglīgajās stepēs pēc ierašanās izsūtījuma vietā.

Pašas sacerētajā dziesmā Džamala, īstajā vārdā Susana Džamaladinova, stāsta par savu vecvecmāmiņu. Dziesmā konkrēti nav pieminēts ne tā laika Padomju Savienības diktators Josifs Staļins, ne arī Krimas tatāri.

Džamala noliedz, ka dziesma būtu uzbrukums Putinam. Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) noteikumi aizliedz festivālā piedalīties dziesmām ar «politisku vēstījumu».

Tomēr intervijās Džamala runā par Krimas tatāru likteni. «Krimas tatāri atkal dzīvo okupētā teritorijā, un viņiem tas nav viegli,» viņa teica ukraiņu televīzijas kanālam NTU pēc izvirzīšanas Eirovīzijai.

Džamala, kuras tēvs ir Krimas tatārs, bet māte - armēniete, ir dzimusi Kirgizstānā. Dziedātājas ģimene pēc aneksijas palika dzīvot Krimā, taču viņa savus radiniekus nav satikusi jau vairāk nekā divus gadus.

Dziesma sākas ar vārdiem: «Kad nāk svešinieki, viņi nāk uz jūsu māju, viņi nogalina jūs visus un saka: «Mēs neesam vainīgi.»»

Krievijas politiķi izteikušies, ka dziesma nepārprotami norādot uz paralēlēm ar pēdējo gadu notikumiem Krimā.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

Lapa: 1 no 3

Citi Iesaka

Citi Raksti

Paparacci.lv

Jaunākās

TOP 5

VIDEO

seko mums ›› VIPi.tv draugiem.lv VIPi.tv facebook VIPi.tv twitter VIPi.tv rss