Supernova 2015 skatuves tehnisko un vizuālo risinājumu nodrošinās labākie speciālisti Latvijā

Jau šo svētdien, 1. februārī, Latvijas Televīzijā (LTV1) varēsim vērot pirmo autoru un izpildītāju konkursa „Supernova 2015” tiešraidi, kurā uz skatuves kāps desmit no 20 dalībniekiem, lai sāktu sacensību par uzvaru.

Supernova 2015 skatuves tehnisko un vizuālo risinājumu nodrošinās labākie speciālisti Latvijā
Komentāri Bilžu galerija[4] 28.01.2015 20:33

Jau šo svētdien, 1. februārī, Latvijas Televīzijā (LTV1) varēsim vērot pirmo autoru un izpildītāju konkursa „Supernova 2015” tiešraidi, kurā uz skatuves kāps desmit no 20 dalībniekiem, lai sāktu sacensību par uzvaru. Svētdienu koncertos būs īpaši padomāts par skatuves tehnisko un vizuālo noformējumu -  pie tā strādā labākie Latvijas speciālisti.

„Supernova 2015” gaismu dizains top „Kompānijas NA” studijā. Radošās komandas sastāvā ir Normunds Bļasāns, Pāvels Armanis, Raivo Rozenbriks un Janis Sniķers  - speciālisti plāno gaismu izvietojumu un vizuālo dziesmas tēlu. Tehniķu komandu vadīs Alberts Adītājs, prožektorus pie konstrukcijām izvietos Kristaps Kalvāns, tāpat Normunds Adītājs būs atbildīgs par scenogrāfijas uzstādīšanu.

„Kā atzīst pieredzējušākie mūzikas jomas profesionāļi - šie ir zinošākie savas jomas speciālisti valstī  ar kuriem vēlētos strādāt ikviens Latvijas mūziķis,” sacīja šova producente Ilze Jansone. 

Radošās komandas un izpildītāju rīcībā būs dažādu veidu gaismas un  video ekrāni.

„Liels darbs ir ieguldīts dizaina studijā, strādājot pie gaismu un video ekrānu programmēšanas. Palīgs sinhronizēšanā starp dziesmas muzikālo materiālu un gaismu/video darbību būs „timecode”. Tas nozīmē, ka programmētājs precīzi -  līdz pat sekundes simtdaļai, pieskaņo gaismas „midžināšanos” dziesmas muzikālajam pavadījumam , bungu rībieniem utt.,” paskaidroja šova producents un viens no žūrijas locekļiem Kaspars Roga.

„Supernovas 2015” skatuves vizuālajā un tehniskajā noformējumā izmantos gandrīz 300 dažādu veidu starmešus, 200 m LED lentas, 72 m2 lielu LED ekrānu, aptuveni 100 m dažādas konstrukcijas un 2000 m kabeļu. Vadības sistēmas uzdevums būs nodrošināt 10 000 kanālu parametru maiņu, ieskaitot arī video serveru vadību.

„Kopējais šova vizuālais koncepts ir balstīts uz  dziesmas tēla veidošanu - dažu brīdi tas būs kāds objekts video ekrānos, dažu brīdi -  krāsa un noskaņa. Citā dziesmā tā būs dinamiska gaismu maiņa vai staru zīmējums. Gaismas un video projekcijas tiek izmantotas tikai kā priekšnesumu pastiprinošs elements un mēs ļoti uzmanīgi veidojam visu tā, lai vizuālais materiāls un gaismu partitūra nedominē pār mākslinieku un viņa vokālo priekšnesumu. Vēlamies, lai galvenais būtu izpildītājs un dziesma -  tā, lai vizuālais tēls palīdzētu skatītājam uztvert izpildījumā ietverto emocionālo vēstījumu,” pastāstīja „Kompānijas NA” vadošais gaismu režisors Normunds Bļasāns.

Par konkursu „Supernova 2015”

Konkurss „Supernova 2015” veidots ar mērķi radīt jaunas zvaigznes un atrast dziesmas, kas spēs iekarot ne tikai vietējās, bet arī ārvalstu skatuves, radio stacijas un klausītāju sirdis. Jaunā konkursa misija ir atrast dziesmu, kas spēs aizraut, saviļņot, likt tai dziedāt līdzi miljoniem klausītāju visā pasaulē un atklāt vokāli spēcīgus, mērķtiecīgus, strādāt gribošus izpildītājus, kuri šo "hitu" iznesīs ne tikai vietējā, bet arī starptautiskajā mūzikas arēnā.

Citi Iesaka

Citi Raksti

Paparacci.lv

Jaunākās

TOP 5

VIDEO

seko mums ›› VIPi.tv draugiem.lv VIPi.tv facebook VIPi.tv twitter VIPi.tv rss