Mūziķi boikotēs Eirovīzijas balagānu. Nožēlojami, kaunpilni tiešraides vadītāji

Kāpēc konkursā Dziesma 2014 viss ir tik slikti?

Mūziķi boikotēs Eirovīzijas balagānu. Nožēlojami, kaunpilni tiešraides vadītāji
Komentāri[205] 23.02.2014 15:16

Pazīstamā producenta Jura Millera viedoklis, kuram, šķiet, šoreiz nākas piekrist visos aspektos:


"Šī gada Eirovīzijas Nacionālās atlases fināls diemžēl bija kalngals un sekas totāli deformētajai sabiedrības vērtību skalai - kā mūzikas, tā izglītības jomā. Šī deformācija bija tik dziļa, ka dzenoties pakaļ sauklim "Made in Latvia" (labi atceramies, ka tikai šie vārdi un "cīņa pret citvalstu komponistiem" atnesa uzvaru grupai "PeR" pērn) konkursa rīkotāji pat aizmirsa faktu, ka nacionālā atlase šogad Latvijā notika 15. reizi - tātad - bija iemesls izveidot to par gaumīgu, kvalitatīvu izklauides pasākumu. Diemžēl - notika pretējais.

Eksperimentēšana ar iepriekš TV tiešraides nevadījušu cilvēku "iemešanu" vadītāju lomā neattaisnojas - mūsdienās vairs nav pieņemts likt mēnešiem un gadiem mācīties, pirms ļaut "iet kadrā". Sajūta, vērojot vadītājus, brīžiem bija žēla, brīžiem - kaunpilna - par tekstos ierakstītie joki un publikas "vētrainā reakcija" uz tiem daudz ko izsaka. Jā, okei! - tekstos bija paredzēti joki - pat vadītāju pauzes brīžiem tika ieturētas, gaidot smieklus, kuri tā arī nesekoja.

Latvijā vēl ir palikuši daži dzīvi TV tiešā ētera profesionāļi, kuri ar šo uzdevumu būtu tikuši galā vismaz ar eleganci un profesionālismu.

Kas attiecas uz uzvarētājiem - mēdz teikt - uzvarētājus netiesā un var jau būt, ka R.Paula cerība uz "brīnumu" piepildīsies, bet tas būs lielā mērā atkarīgs no tā, cik valstis vēl šogad uz Kopenhāgenu sūtīs "klaunādes". Visādā ziņā, tas, ko uz skatuves darīja "Aarzemnieki" ir visai tāls no tā, kā es un daudzi redzam un iedomājamies Latvijas pārstāvību starptautiskā arēnā. Bet - Dievs ar to. Daudz ļaunāk var klāties konkursa rīkotājiem nākamgad - šodien, runājoties ar vairākiem Latvijā ļoti populāriem mūziķiem dzirdēju viņu skepsi pret piedalīšanos šādā balagānā - viņi negribot zaudēt savu pašcieņu.

LTV būs ļoti nopietni jādomā, kā reabilitēt nacionālās atlases konkursus, jo - tiem ir jānotiek. Bet - jaunā saturiskā un vizuālā kvalitātē. Es personīgi uzskatu, ka ir jāveicina Latvijas mūziķu sadarbība ar ārvalstu komponistiem - tas ne tikai paver iespējas reālai sadarbībai un jauniem kontaktiem citās valstīs, bet arī iepludina jaunas vēsmas un liek pašmāju autoriem attiekties pret savu darbu daudz atbildīgāk. Te ir jāizstrādā virkne noteikumu, lai aizsargātu Latvijas mūziķu interese šī konkursa kontekstā, bet sadarbību ar ārzemju autoriem ir jāatļauj.

Attiecībā uz grupu "Aarzemnieki" - lai jauniešiem veicas - un - gan viņiem, gan visiem pārējiem, kas sekos līdzi Eirovīzijai maijā - novēlu ticēt un cerēt uz brīnumu, jo veselais saprāts jau šobrīd liek prognozēt izredzes, kas būs medusmaize visiem anonīmajiem interneta komentētājiem maijā. Galu galā - signālu, kad lielākā daļa skatītāju Ventspilī demonstratīvi piecēlās kājās un izgāja no zāles, nesagaidot uzvarētājdziesmas atskaņošanu - ir jāņem vērā."


Aicinām izteikties komentāru sadaļā. Lūgums bez rupjībām. 

Pēdejais komentārs

Lasīt visus komentārus [205] ››
fekds 20.03.2014 07:09
absolūti labi paši saprata nav dziedātāji priecājos uzināt Lingita īstenībā tāpat vienīgā ko vērts sūtīt pārējie pareizi darīja lēmums gaisā rokas.

Citi Iesaka

Citi Raksti

Paparacci.lv

Jaunākās

TOP 5

VIDEO

seko mums ›› VIPi.tv draugiem.lv VIPi.tv facebook VIPi.tv twitter VIPi.tv rss