2018. gada ziemas olimpisko spēļu priekšvakarā LTV demonstrē unikālu Latvijas-Korejas dokumentālo filmu ciklu

No 25. janvāra trīs nedēļas pēc kārtas Latvijas Televīzija demonstrēs unikālu dokumentālo filmu ciklu, kas iezīmēs Latvijas un Dienvidkorejas savstarpējās attiecības 2018. gada ziemas olimpisko spēļu priekšvakarā.

2018. gada ziemas olimpisko spēļu priekšvakarā LTV demonstrē unikālu Latvijas-Korejas dokumentālo filmu ciklu
Komentāri 25.01.2018 23:48

No 25. janvāra trīs nedēļas pēc kārtas Latvijas Televīzija demonstrēs unikālu dokumentālo filmu ciklu, kas iezīmēs Latvijas un Dienvidkorejas savstarpējās attiecības 2018. gada ziemas olimpisko spēļu priekšvakarā. Pirmizrādi LTV1 ēterā dokumentālās filmas piedzīvos ceturtdienu vakaros pulksten 19.00.

Filmu cikls ir Latvijas Televīzijas, Latvijas producentu kompānijas “Avantis Promo” un Korejas kompāniju “Upright Media” un “TV Chosun” kopražojums. Korejas TV pārstāvji devās uz Latviju, lai iepazītos ar mūsu valsts sportistiem, izzinātu ziemas sporta veidu īpatnības Latvijā, sevišķu vērību pievēršot mūsu skeletonista Martina Dukura panākumiem lielajā sporta arēnā un salīdzinot tos ar viņa sīvā pretinieka – Dienvidkorejas skeletonista Sungbina Juņa – ievērojamajiem panākumiem. Pirmās Korejas dokumentālās filmas nosaukums ir “Sporta lielvalsts Latvija”, bet otrās – “Ledus trases sapņi”. Abu Korejas filmu režisors ir Kims Kjongils, scenārija autore- Čiina I.

Savukārt trešo dokumentālo filmu ar nosaukumu “PaStāsti par Koreju” ir veidojis Latvijas Televīzijas sporta žurnālists Armands Tripāns, kurš devies uz Koreju un veidojis stāstus par četriem latviešiem, kuri tur dzīvo un strādā. Viņš arī būs viens no žurnālistiem, kurš pārstāvēs Latvijas Televīziju. 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs. Filmas galvenais operators- Normunds Pavlovskis.

“Sporta lielvalsts Latvija” atklās Korejas producentu kompānijas stāstu par Latviju, lai izpētītu, kādos apstākļos Latvijai ir izdevies panākt tik ievērojamus panākumus sportā, mēģinot izprast Latvijas sporta vēsturi un salīdzinot pieredzi ar savā valstī piedzīvoto. Politiskā situācija un veiksmīgi apstākļi, izglītība un lepnums par savas valsts sportistiem – tie ir tikai daži no lielumiem, kas padara iespējamus šos panākumus. Šis būs stāsts par divu valstu- Latvijas un Korejas- radušos savdabīgo saikni brīdi pirms tik nozīmīgajām ziemas olimpiskajām spēlēm.

Savukārt “Ledus trases sapņi” iezīmēs ziemas sporta veidu īpatnības Latvijā, parādot tās no korejiešu skatpunkta. Neskaitāmas organizācijas jau iepriekš ir veltījušas laiku, finansējumu un enerģiju, lai organizētu šo ziemas sporta spēles savā valstī attiecīgajā gadā. Skeletons ir viens no centrālajiem un intrigām bagātākajiem ziemas sporta veidiem. Dienvidkoreja un Latvija. Abu valstu sportisti – Martins Dukurs un Sungbins Juņs, sūri cīnīsies par zelta medaļām. Dokumentālais stāsts sniegs ieskatu par abu valstu skeletona pasaules “plusiem” un “mīnusiem”, sniedzot kopskatu un piedāvājot iespējamās prognozes par skeletonistu sasniegumiem šī gada olimpiskajās spēlēs.

Trešā filma “PaStāsti par Koreju” atklās Dienvidkorejas latviešu stāstus, domājot un runājot par Ziemas olimpiskajām spēlēm. Žurnālists Armands Tripāns turp devās, lai desmit dienu laikā izprastu, kādas ir latviešu un korejiešu atšķirības un kas abas šīs nācijas vieno gan emocionāli, gan līdzīgajās pieredzēs, politiskajā situācijā un sporta cīņās. Filmā iekļauts stāsts par latvieti Rihardu, kurš Korejā strādā pie olimpiskās bobsleja trases būvniecības, kur notiks arī skeletona spēles – viens no nozīmīgākajiem ziemas sporta veidiem abām valstīm. Tāpat tiks atklāts, kā Raimonda Paula dziesmas dzied vietējā karaoke bārā un, ko par Martinu Dukuru domā mazs puika – Korejas vēstnieka dēls. Tripāns atzīst, ka tieši brīdis, kad filmēšanas komanda aicinājusi trīs garāmgājējus nodziedāt “Dāvāja Māriņa”, ir bijis visemocionālākais. Viņš arī piebilst, ka tieši šajā brīdī sajutis, cik ļoti abas nācijas ir vienotas pat, esot tūkstošiem kilometru attālumā.

Visas 3 filmas ziemas olimpisko spēļu laikā atiks demonstrētas arī Dienvidkorejā, kanālā “TV Chosun”, piesaistot vairākus miljonus lielu auditoriju. Filmu cikla producenti ir Ilona Bičevska (Latvija, “Avantis Promo”) un Ims Čisoks (Koreja, “Upright Media”). Projekta galvenais atbalstītājs irDienvidkorejas radošā aģentūra KOCCA (Korea Creative Content Agency).

2018. gada ziemas olimpiskās spēles norisināsies Dienvidkorejas kalnu kūrortā Phjončanā no 9. līdz 25. februārim. Uz tām dosies arī sporta žurnālisti un komentētāji no Latvijas Televīzijas, lai sekotu līdzi mūsu sportistu gaitām.

Citi Iesaka

Citi Raksti

Paparacci.lv

Jaunākās

TOP 5

VIDEO

seko mums ›› VIPi.tv draugiem.lv VIPi.tv facebook VIPi.tv twitter VIPi.tv rss