Supernova 2018 pusfinālā mīklaini uzvar neatpazīstami izpildītāji. Protestē Horens un Markus Riva

2018.gada 10. februāra vakarā norisinājās otrais Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2018 otrais pusfināls, kurā uzvarēja līdz šim plašākai sabiedrībai nezināmie RITVARS un Madara.

Supernova 2018 pusfinālā mīklaini uzvar neatpazīstami izpildītāji. Protestē Horens un Markus Riva
Komentāri[1] Bilžu galerija[251] 12.02.2018 18:36

2018.gada 10. februāra vakarā norisinājās otrais Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2018 otrais pusfināls, kurā uzvarēja līdz šim plašākai sabiedrībai nezināmie RITVARS un Madara. 24. februārī viņi pievienosies pirmā pusfināla uzvarētājiem Lienei Greifānei un Edgaram Kreilim cīņā par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē. Uz skatuves otrajā pusfinālā kāpa arī Markus Riva, RIGA Raggae, Hypnotic, In My Head un Monta.

Otrā pusfināla dziesmas un priekšnesumus tāpat kā pirmajā pusfinālā vērtēja pastāvīgā žūrija, kuru pārstāv Latvijas Radio 5 - Pieci.lv mūzikas redaktors un šī gada konkursa žūrijas vadītājs Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd, mūziķe un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe-Paškeviča un komponists Jānis Lūsēns. Ceturtais jeb mainīgais žūrijas pārstāvis šoreiz bija mūziķis Ralfs Eilands. TV šovu vadīja Dagmāra Legante un Justs Sirmais.

Vērtējot Madaras priekšnesumu, žūrijas locekle Jolanta Gulbe–Paškeviča atzina, ka mūziķes priekšnesums viņu ļoti pārsteidzis. “Bija viegli, gaiši apcerīgi – tiešām nebiju gaidījusi, ka tu mani tik ļoti aizgrābsi.” Komponists Jānis Lūsēns bija priecīgs, ka uz konkursa skatuves ienāk arī tādi instrumenti kā čells. “Bija manāms uztraukums un tev ir jāpadomā, kā vairāk paārdīties. Latviešu valoda ir īsti vietā – par ko mums kaunēties?” Mūziķis Ralfs Eilands atzina, ka kompozīcijas ziņā, par spīti tam, ka, viņaprāt, Eirovīzijā nevar uzvarēt dziesma latviešu valodā, Madara ir viena no viņa favorītēm. “Lai iznestu ideju ārzemniekiem, viņiem tavā sejā jāredz dziesmas doma un viss pārējais, tāpēc novēlu tev mieru un brīvības sajūtu, lai pārliecinoši vari izdarīt visu, ko vari,” viņš sacīja. Žūrijas vadītājs DJRuddpaslavēja Madaru par drosmi piedalīties konkursā ar dziesmu latviešu valodā. “Daudz bonusu tavā pusē – jāuzsver, ka vizuālais un gaismas paspilgtināja tavu priekšnesumu. Uztraukums nolasās, tas ir vienīgais, pie kā piekasīties.”  

Žūrijas vadītājs DJ Rudd atzina, ka otrs pusfināla uzvarētājs – debitants Ritvars ir liels pārsteigums. “Kāpēc iepriekš mums nav nācies par tevi dzirdēt? Es apskaužu tavu balsi, tajā ir kaut kas hipnotizējošs. Es labprāt aizietu uz tavu koncertu,” pēc Ritvara priekšnesuma atzina Ralfs Eilands. Mūziķe un vokālā pedagoģe Jolanta Gulbe–Paškeviča dziesmas laikā iegrimusi dziļās pārdomās. “Balss tiešām ir fascinējoša. Tā suģestē, tu paliec mazliet uz pauzes. Uztvēru katru tavu vārdu, kas nāca no sirds. Es tiešām vēlētos par tevi dzirdēt vairāk un apmeklēt kādu tavu koncertu.” Komponists Jānis Lūsēns piekrita visiem, kas slavēja Ritvara balsi. “Latvijā tāda silta, vīrišķīga, skaista balss ir deficīts. Dziesma piesaistīja simtprocentīgi. No līdz šim dzirdētā – vispārliecinošākais sniegums. Man nebija garlaicīgi nevienu mirkli.”

Supernova 2018 pusfinālu uzvarētāji tiek noteikti, apkopojot balsošanas rezultātus, ko veidoja skatītāju balsojums pa tālruni un sūtot īsziņu, balsojums Supernova mājas lapā, unikālie dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas platformā Spotify, kā arī žūrijas vērtējums. Papildu informācija par rezultātu apkopošanu un uzvarētāju noteikšanas kārtību atrodama konkursa balsošanas nolikumā: http://supernova.lsm.lv/lv/balsoshanas-nolikums/

Sociālo mediju lietotāji salīdzina Markus Riva ar Leonardo di Kaprio un sajūsminās par Ritvaru

Paralēli TV tiešraidei sabiedrisko mediju portālā LSM.lv noritēja Supernova 2018 alternatīvā tiešraide, kuru komentēja mūzikas eksperts Toms Grēviņš un Eirovīzijas entuziasts Edgars Bāliņš, piedaloties arī reklāmas tekstu autorei Martai Kukaranei un 2014. gada starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas pārstāvim, muzikālās apvienības Aarzemnieki solistam Jorenam Šteinhaueram. Sociālo mediju lietotāji jokoja, ka Markus Riva beidzot ir pelnījis doties uz Eirovīziju – līdzīgi kā aktieris Leonardo di Kaprio pēc daudzām nominācijām beidzot ieguva kāroto Oskara balvu. Savukārt Ritvara priekšnesums aizkustināja ne tikai žūriju, bet arī skatītājus. Izskanēja bažas, vai tik emocionālam vēstījumam Eirovīzijas skatuve būtu īstā vieta, taču Ritvara balss tembrs izraisīja vispārēju sajūsmu.

Nākamnedēļ, 17. februārī, Supernova 2018 trešajā pusfinālā piedalīsies pēdējie septiņi dalībnieki: Jenny May, Ed Rallidae, Katrine Lukins, Lauris Valters, MIONIA, Kris & Oz, kā arī Laura Rizzotto.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapa: 1 no 2

Pēdejais komentārs

Lasīt visus komentārus [1] ››
Liktens 13.02.2018 18:21
Tautas muļķošnas šovs. Sestdienu vkaros labprāt paskatos krievu komēdi'jšovus

Citi Iesaka

Citi Raksti

Paparacci.lv

Jaunākās

TOP 5

VIDEO

seko mums ›› VIPi.tv draugiem.lv VIPi.tv facebook VIPi.tv twitter VIPi.tv rss