Stulbuma kalngals: Končita aicina visas pasaules meitenes audzēt bārdu

Stulbuma kalngals: Končita aicina visas pasaules meitenes audzēt bārdu
Komentāri[34] Bilžu galerija[11] 13.05.2014 16:30

Končita patiesībā ir 25 gadus vecs puisis vārdā Toms Noivirts, kurš pirms trīs gadiem pēkšņi nolēma uzstāties kā dāma un izvēlējās pseidonīmu Wurst, kura tulkojuma no vācu valodas dēļ viņš medijos tiek dēvēts par Eirovīzijas desu jeb desiņu.

Kādreiz uzmanības un slavas kārais puisis darbojies kā skatlogu dekorators, un viņa aicinājums vienmēr esot bijusi mode, mūzika un skatuve, taču apņēmīgā jaunieša pūliņi iegūt atpazīstamību Austrijā nevainagojās panākumiem - kā vīrietim viņam nekas neizdevās - vismaz šovbiznesa sfērā.



Tomēr Eirovīzijas 2014 uzvarētāja, skaisti dēvēta par bārdaino dāmu, bet tautā saukta par transvestītu - Končita Vursta ir satricinājusi pasauli ne vien ar savu skatuvisko tēlu, bet arī brīvajiem uzskatiem par līdztiesību. Končita, kura dzimusi un sākotnēji uzstājusies kā vīrietis Toms Noivirts, sevi vēlas paust ne tikai kā dziedātāju, bet arī līdztiesību simbolu - lai katrs spēj sevi īstenot, kā vēlas. No viņas izskanējis pavisam stulbs apgalvojums: lai meitenes, ja vēlas bārdu, spēj to audzēt bez sabiedrības nosodījuma. Diemžēl Končitai jeb Tomam nav sapratnes par to, ka sievietēm bārda neaug.

Kāpēc radās Končita?

Tīņa gadi ir grūts laiks. Vienmēr esmu cīnījies ar diskrimināciju un iebiedēšanu, atklāti «Eirovīzijas 2014» uzvarētāja atzīstas intervijā vocativ.com. Esmu mēģinājusi būt dažāda, jūs pat nevarat iedomāties, kāda. Es mēģināju būt arī kautrīga, kas neizdevās. Beigu beigās sapratu, ka vēlos būt es pati. Man ienāca prātā ideja par bārdaino sievieti, jo es vēlos teikt visai pasaulei - nav svarīgi kāds vai kāda tu izskaties. Nav svarīgi, no kurienes tu nāc un kādā krāsā ir tava āda. Katrs savā ceļā ir skaists. Es vēlos teikt visai pasaulei: dari, ko vēlies darīt, un esi tas, kas vēlies būt, kamēr ar to nenodari pāri nevienam!

Kā notiek šī transformācija - Tomass un Končita?

Kad es uzlieku matus - es esmu Končita. Tā ir mana uniforma. Kad eju uz darbu, es izveidoju sev skaistu meikapu un saveidoju matus - tā ir mana ikdienas lieta. Es to uztveru ļoti, ļoti nopietni!

Kad es dzīvoju pa māju, es esmu ļoti garlaikots zēns...

Kas tieši garlaiko Tomasu?

Man ir ļoti vienkārša dzīve. Es nedzīvoju savrupnamā, man ir mazs dzīvoklītis. Končitai ir cita dzīve - viss spīdumos un gliteros! Saviesīgi vakari, ballītes, skatuve, ziedi, aplausi...

Ja tev būtu iespēja personiski ko pateikt cilvēkiem, kas par tevi izsakās slikti un naidpilni, ko tu teiktu?

Es viņiem jautāju: kāda ir viņu problēma? Tas ir dīvaini, jo vienīgais, ko mēs apspriežam ir bārdainā seja. Paldies par uzmanību, bet es nedomāju, ka tas ir apspriešanas vērts temats. Mani interesē, kāpēc šajos cilvēkos ir tāds naids, kas notiek ar viņiem?

Bet tajā pašā laikā bārdu nāksies saglabāt savam skatuviskajam tēlam...

Es zinu, ka bārdainas sievietes sabiedrībā neatzīst, bet es to vēlos mainīt...

Mans sapnis ir par to, lai jebkura meitene, kura vēlas, var sev atļauties audzēt bārdu.

Un mums no kaut kurienes tas ir jāsāk... Es to cenšos uzsākt. Un šī uzvara ir ļoti nozīmīga man, jo es sajutu Eiropas atbalstu.



Pirms Končitas. Puisis Toms



Jūsu viedoklis par mākslinieci?

Pēdejais komentārs

Lasīt visus komentārus [34] ››
zuza 26.05.2014 16:35
Nevaru nepiekrist <<baba>> teiktajam!!!

Citi Iesaka

Citi Raksti

Paparacci.lv

Jaunākās

TOP 5

VIDEO

seko mums ›› VIPi.tv draugiem.lv VIPi.tv facebook VIPi.tv twitter VIPi.tv rss